Button Savior: Χάλασαν τα κουμπιά; Δεν αλλάζουμε συσκευή!


Πέρα από τις λειτουργίες, η μεγάλη επανάσταση που έφερε το Android 4 ICS είναι η υποστήριξη συσκευών χωρίς πλήκτρα. Ο κάθε κατασκευαστής έβαζε ένα κάρο κουμπιά στις συσκευές του και όσα είναι κοινά σε όλες τις συσκευές Android (Back, Home, Menu, Search), τα έβαζε με όποια σειρά ήθελε. Αποτέλεσμα οι χρήστες να μπερδεύονται και να δυσκολεύονται στη χρήση.

Εκτός από το μπέρδεμα γεννήθηκε και άλλο ένα πρόβλημα. Τα κουμπιά χαλάνε. Φυσικό είναι όσο τα χρησιμοποιούμε να φθείρονται και να μας δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο. Πάρτε για παράδειγμα “τη γνωστή συσκευή με ένα κουμπί” (iPhone). Αυτό το κουμπί κάνει μια βασικότατη λειτουργία και το πατάμε συνέχεια. Ακόμα και για να μπούμε σε recovery mode, αυτό το κουμπί πρέπει να πατάμε. Φυσιολογικά θα χαλάσει! Εμείς στο Android όμως έχουμε λύσεις (χωρίς να θέλω να προσβάλω τον ανταγωνισμό) και μια από αυτές λέγεται Button Savior.

Πρόκειται για μια εφαρμογή η οποία εμφανίζει επάνω στην οθόνη τα κουμπιά που έχει η συσκευή μας. Έτσι αν χαλάσουν μπορούμε να τα χρησιμοποιούμε ακόμα, πατώντας τα πια στην οθόνη, χωρίς να υπάρχει πλέον κίνδυνος να φθαρούν ξανά! Η εφαρμογή λειτουργεί καλύτερα αν έχετε root δικαιώματα και διαθέτει θέματα για να επιλέξετε ποιο σας ταιριάζει πιο πολύ. Επίσης μπορείτε να προσθέσετε και άλλα πλήκτρα που σας βολεύουν και ας μην υπάρχουν στη συσκευή σας, από τη λίστα που διαθέτει. Τέλος, έχετε τη δυνατότητα να τα τοποθετήσετε όπου θέλετε στην οθόνη (πολύ καλό για αριστερόχειρες).

Θα το βρείτε δωρεάν στο Android Market.

Σχόλια

  1. ...και απο 4αρα γινεται αηφοουνίσια 3.5αρα οθονη loooooool

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αυτά τα εικονικά κουμπιά λογικά δουλεύουν μόνο με ανοιχτή οθόνη, η οποία ανοίγει μόνο με φυσικό κουμπί. Άρα αυτό το κουμπί που ταλαιπωρούμε όλη μέρα δεν γίνεται να αντικατασταθεί με εικονικό. Μία λύση είναι οι αισθητήρες για να ανοίξει η οθόνη αλλά αυτό καταναλώνει μπαταρία,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και τι γίνεται όταν χαλάει η οθόνη αφής και όχι τα κουμπιά; όσα κινητά είχαμε στην οικογένεια με κουμπιά δεν μας χάλασε ποτέ κουμπί, εντάξει φθαρθήκαν τα γράμματα σε μερικά κινητά λόγω χρήσης αλλά κουμπί δεν χάλασε και μόλις πήραμε με αφή χάλασε σε τρια κινητά η αφή, δυο σάμσουνγκ και ενα ελτζί μετά από 2 χρονια και κάτι μήνες και είχε τελειώσει και η εγγύηση. κουμπια και πάλι κουμπια ειδικα άμα έχει και καπάκι δεν έχεις και έγνοια (το κλείδωσα το πληκτρολόγιο ή θα πατηθεί κάνα κουμπί όπως το έχω στην τσέπη).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Nαι ομως η εφαρμογή αυτη δεν λυνει το προβλημα γιατι η οθονη πρεπει να ναι ηδη ενεργοποιημενη για να χει αυτα τα εικονιδια, κι εμενα που μου χει χαλασει το κουμπι δεν μπορει να ανοιξει ��. Μια λυση ειναι απλα να το βαζετε σε φορτιστη για να ανοιγει ή μπορειτε να χρησιμοποιήτε δαχτυλικο αποτυπωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψή σου ή κάνε την ερώτησή σου ελεύθερα, ακολουθώντας όμως τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας.

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter