Cerberus: Σας έκλεψαν το κινητό; Μην ανησυχείτε γιατί ο ''Κέρβερος'' θα σας το βρει αμέσως!


"Μη μου κλέψουν το κινητό!". Αυτό είναι το αιώνιο άγχος από την ημέρα που αποκτήσαμε το πρώτο μας smartphone ή tablet. Μας κόστισε μια περιουσία και δικαιολογημένα δε θέλουμε να το ξεχάσουμε στο τραπεζάκι μιας καφετέριας ή στην ξαπλώστρα της παραλίας. Ευτυχώς το Android μας προσφέρει άπειρες λύσεις σχετικά με την απώλεια της συσκευής μας (είδαμε κάποιες παλαιότερα), άλλες δωρεάν και άλλες επί πληρωμή, όμως η καλύτερη είναι ίσως το Cerberus.

Πρόκειται για μία online υπηρεσία (www.cerberusapp.com) την οποία χειριζόμαστε από τον υπολογιστή μας και διαθέτει όλα τα εργαλεία για να μάθουμε τα πάντα γύρω από τις κινήσεις της συσκευής μας. Ο κλέφτης έκανε το πρώτο του λάθος όταν "βούτηξε" το κινητό μας, το δεύτερό του λάθος θα είναι απλά να το χρησιμοποιήσει και αυτό γιατί το Cerberus παρακολουθεί κανονικότατα τη συσκευή και μας προσφέρει όποια χρήσιμη πληροφορία και αν του ζητήσουμε, με κυριότερες:


  • τις γενικές πληροφορίες συσκευής: Μας προσφέρει με ένα κλικ την IP του, το όνομα του WiFi που είναι συδεδεμένο, και το νούμερο τηλεφώνου του μαζί με το δίκτυο στο οποίο ανήκει. Μένει απλά να καλέσουμε την εταιρία του και να κάνουμε καταγγελία.
  • το αρχείο κλήσεων: Μπορούμε να δούμε ποιον παίρνει τηλέφωνο και με ποιο όνομα έχει αποθηκευμένη τη συγκεκριμένη επαφή. Μπορούμε δηλαδή να πάρουμε κατευθείαν τη μαμά του και να παραπονεθούμε. Χαχαχα!
  • το αρχείο μηνυμάτων: Πού στέλνει μηνύματα, σε ποιον και τι λέει, με ένα κλικ στην οθόνη της συσκευής μας.
  • τη θέση στο χάρτη: Πού βρίσκεται η συσκευή και τη διαδρομή που ακολούθησε για να καταλήξει εκεί, στους Χάρτες της Google.

Τα παραπάνω είναι μόνο η αρχή! Θέλετε μήπως να επικοινωνήσετε με τον κλέφτη; Να δείτε το πρόσωπό του; Να ακούσετε τη γλυκιά φωνούλα του, βρε αδερφέ; Με το Cerberus μπορούμε να δώσουμε αρκετές εντολές στη συσκευή όπως:

  • να κάνει κλήσεις: Ορίζουμε τον αριθμό στον υπολογιστή μας και το κινητό του παίρνει τηλέφωνο αυτόματα, αρκεί εμείς να επιλέξουμε το νούμερο.
  • να στείλει SMS: Γράφουμε απλά το κείμενο και τον αριθμό και η συσκευή αναλαμβάνει να το στείλει από το νούμερο του κλέφτη (Φαντάζεστε; "Ναι, εγώ έχω κλέψει το κινητό του Dr. Android").
  • να βγάλει φωτογραφίες: Θέλετε από τη μπροστινή κάμερα ή από την πίσω; Το κινητό θα μας στείλει μια φωτογραφία στο email μας για να δούμε ποιος είναι και πού βρίσκεται.
  • να ηχογραφήσει: Μπορεί να μας στείλει ένα ηχογραφημένο κομμάτι έως και 300 δευτερολέπτων για να ακούσουμε αυτόν ή το περιβάλλον του.
  • να μας στείλει screenshot: Αν εκείνη τη στιγμή βλέπει π.χ. το προφίλ του στο Facebook, θα μάθουμε αμέσως την ταυτότητά του.
  • να κλειδώσει τη συσκευή: Μπορεί να κλειδώσει τη συσκευή μας και να αφήσει ένα μήνυμα στην οθόνη της ή να χτυπήσει ένας συναγερμός και αν είναι κοντά να τον ακούσουμε.
  • να διαγράψει τα προσωπικά μας δεδομένα: Με ένα κλικ διαγράφει τα πάντα, ακόμα και την SD κάρτα.

Θα μου πείτε, "Eντάξει όλα αυτά ρε φίλε, αλλά θα πρέπει η συσκευή να είναι συνδεδεμένη στο ίντερνετ για να λειτουργήσουν!". Δεν έχετε και άδικο, όμως και αυτό έχει προβλεφθεί! Όλες οι παραπάνω εντολές λειτουργούν και με SMS και μάλιστα χωρίς να βλέπει ο κλέφτης κάποια ειδοποίηση λήψης μηνύματος. Έτσι αν δεν είμαστε κοντά σε υπολογιστή, μπορούμε από ένα άλλο τηλέφωνο να χειριστούμε τη συσκευή και να της δώσουμε εντολή να ενεργοποιήσει το WiFi και να συνδεθεί. Τις εντολές αυτές θα τις λάβετε μέσω email, μόλις κάνετε εγγραφή στην υπηρεσία του Cerberus.


Τέλος, υπάρχει πάντα η περίπτωση να απεγκαταστήσει ο κακός άνθρωπος την εφαρμογή. Το Cerberus μας δίνει τη δυνατότητα να κρύψουμε την εφαρμογή από το συρτάρι για να τον δυσκολέψουμε λιγάκι. Όλα τα παραπάνω μπορείτε να τα κάνετε αρκεί να ρυθμίσετε σωστά το Cerberus. Αφού το κατεβάσετε στη συσκευή σας και συνδεθείτε με τον προσωπικό κωδικό σας, μπορείτε να του δώσετε όσα δικαιώματα θεωρείτε εσείς χρήσιμα ή και όλα μαζί. Μερικά από αυτά λειτουργούν μόνο εάν η συσκευή σας είναι root, για αυτό να προσέχετε.


Πάμε τώρα και στη χρέωση. Η εφαρμογή είναι δωρεάν και μπορείτε να δοκιμάσετε την υπηρεσία για 6 ημέρες χωρίς χρέωση. Αυτό που κάνει εντύπωση όμως είναι οτι δεν υπάρχει κάποια μηνιαία ή ετήσια συνδρομή όπως συμβαίνει με τον ανταγωνισμό. Πληρώνουμε λοιπόν 2,99€ μία φορά και μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την υπηρεσία σε έως και πέντε συσκευές για πάντα.

Πιστεύω πως δεν υπάρχει καλύτερη και πιο ολοκληρωμένη υπηρεσία από αυτήν. Αυτό που με εξέπληξε είναι οτι η εφαρμογή αλλά και η online υπηρεσία είναι και στα ελληνικά γραμμένες! Είναι ένας πραγματικός Κέρβερος και να θυμάστε οτι ακόμα και αν δεν καταφέρουμε να βρούμε τη συσκευή μας, σημασία θα έχει οτι κάναμε ότι ήταν δυνατό για να τη φέρουμε πίσω.

Θα τη βρείτε δωρεάν στο Google Play Store.

Δείτε επίσης...

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter