Samsung Galaxy TabPRO 8.4 review - Ωραίο μέγεθος, τρομερή οθόνη, ανύπαρκτη μπαταρία


Όλες σχεδόν οι εταιρίες που κατασκευάζουν smartphone και tablet, έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά τουλάχιστον μία αξιόλογη συσκευή σε χαμηλή τιμή. Την αρχή έκανε η Asus με το πρώτο Transformer, ακολούθησε η Google με τα Nexus, η LG με το G Pad 8.3 και πολλές άλλες ακόμα που έχουν καταλάβει ότι ο καταναλωτής είναι πλέον ψαγμένος. Οι μοναδικές εταιρίες που δεν ακολουθούν αυτή την πολιτική είναι η Apple και η Samsung, με τη δεύτερη να εμπορεύεται το ίδιο λειτουργικό σύστημα με όλους τους υπόλοιπους.

Προσωπικά αποφεύγω την Apple όπως ο διάολος το λιβάνι και αυτό γιατί δε θέλω να μπλέξω με μία συσκευή που θα με αναγκάσει να αγοράσω αργότερα και τις υπόλοιπες συσκευές του οικοσυστήματός της, σημαντικότερος λόγος όμως είναι η αδικαιολόγητη τιμή. Μία παρόμοια διαπίστωση λοιπόν έκανα εδώ και καιρό με τη Samsung της οποίας οι συσκευές είναι υπερκοστολογημένες, ενώ διαθέτουν όλες ένα μάτσο αποκλειστικές εφαρμογές που δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις με άλλα προϊόντα πέρα από τα δικά της. Βασισμένο σε αυτή τη λογική είναι και το Galaxy TabPRO 8.4, ένα ωραίο κατά τα άλλα tablet με σημαντικό όμως πρόβλημα στην μπαταρία.

Χαρακτηριστικά

  • Επεξεργαστής: Τετραπύρηνος Qualcomm Snapdragon 800 @ 2.3GHz
  • GPU: Adreno 330
  • RAM: 2GB
  • Μνήμη: 16GB/ 32GB (microSD)
  • Οθόνη: Super LCD 8.4 ιντσών @ 2560 × 1600p (359ppi)
  • Κάμερα: Πίσω 8MP, μπροστά 2MP
  • Συνδεσιμότητα: 4G, Wifi ac, Bluetooth 4, GPS, microUSB OTG
  • Μπαταρία: 4800 mAh
  • Διαστάσεις: 219 × 128.5 × 7.2mm - 336gr
  • Λειτουργικό σύστημα: Android 4.4.2 KitKat


Σε επίπεδο χαρακτηριστικών δε χωράει αμφιβολία ότι το Galaxy TabPRO 8.4 είναι από τα καλύτερα της κατηγορίας του, η ιστορία έχει δείξει όμως ότι τεράστιο ρόλο παίζει και η υλοποίηση του λειτουργικού συστήματος το οποίο θα δούμε αργότερα. Ο συνδυασμός του επεξεργαστή που υπολείπεται ελάχιστα από τον Snapdragon 801, της RAM αλλά και του chip γραφικών (GPU) είναι εγγύηση για τις επιδόσεις της συσκευής, η οποία παίζει άνετα οποιοδήποτε παιχνίδι στο Android. Η συνδεσιμότητα είναι επίσης εξαιρετική με κυριότερο στοιχείο την αυτόματη προσάρτηση USB συσκευών μέσω της θύρας microUSB (USB Host, OTG) κάτι που είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για γρήγορη επέκταση της μνήμης.

Εκεί που πρέπει να σταθούμε όμως είναι η οθόνη του, η οποία είναι ιδιαίτερα υψηλής ανάλυσης για το μέγεθός του, ενώ η φωτεινότητά της είναι κλασικής ποιότητας Samsung. Ακόμα και αν δεν επιλέχθηκε η Super Amoled για αυτό το μοντέλο, η Super LCD που διαθέτει κάνει σωστά τη δουλειά της κρατώντας ταυτόχρονα χαμηλά και την τιμή (όχι εδώ, στην Αμερική). Τα χρώματά της είναι επίσης σε πολύ καλό επίπεδο κάνοντας την προβολή βίντεο απολαυστική, κάτι στο οποίο βοηθάει πολύ και το μέγεθός της, καθώς οι 8.4 ίντσες είναι αρκετές για να μην σε κουράσουν εύκολα στο ταξίδι με το ΚΤΕΛ... ταμπλετούχε μου εσύ.


Εμφάνιση και κατασκευή

Στη Samsung ακολουθούν ένα συγκεκριμένο πρότυπο στον τομέα της σχεδίασης. "Βρίσκουμε μια ωραία ιδέα, φτιάχνουμε μία συσκευή και αν αρέσει στον κόσμο, βγάζουμε όλες τις υπόλοιπες συσκευές μας με το ίδιο ακριβώς design." Το TabPRO 8.4 πάσχει επίσης από αυτή την "ασθένεια" καθώς είναι απλά ένα μεγάλο Note 3 κάτι το οποίο θα καταλάβαινα μόνο για τα μοντέλα της σειράς "Note" του ίδιου έτους. Έχουμε λοιπόν στο μπροστά μέρος την κλασική εμφάνιση με τις στρογγυλές γωνίες και το φυσικό "Home" πλήκτρο που ποτέ δεν αποχωρίζεται η Samsung, ενώ πίσω υπάρχει η δερμάτινη "feaux" επικάλυψη που δίνει ένα business στυλ στη συσκευή.

Δεν μπορώ να πω ότι δε μου άρεσε αν και όταν πρωτοείδα το Note 3 μου φάνηκε πολύ "κιτς" η επιλογή της δερματίνης. Είναι πολύ ευχάριστο στο χέρι σε σχέση με το πλαστικό του Galaxy S4, ενώ κολλάει στην παλάμη βοηθώντας να μη σου πέφτει εύκολα, πράγμα το οποίο είναι βασικό. Από την άλλη το καλοκαίρι που ιδρώνουν τα χέρια φοβάμαι πως θα είναι σα να κάθεσαι γυμνός με 40 βαθμούς Κελσίου σε δερμάτινο καναπέ. Το κάνατε εικόνα; Ωραία, πάμε παρακάτω...

Είναι λοιπόν μία στιβαρή αλλά όχι βαριά συσκευή της οποίας η γενική εικόνα είναι κάτι παραπάνω από θετική. Αν δεν είχαμε βαρεθεί να βλέπουμε το ίδιο design από τη Samsung θα λέγαμε ότι είναι και όμορφη αλλά αυτό εξαρτάται από το γούστο του καθενός.





Το λειτουργικό σύστημα

Εδώ τα πράγματα είναι 50/50. Από τη μία έχουμε το Android στην τελευταία του έκδοση (4.4.2) με τα γνωστά προτερήματά του και από την άλλη το Touchwiz UI, την παραμετροποίηση δηλαδή της Samsung. Για πολλούς τα επιπλέον χαρακτηριστικά που προσφέρει η Samsung είναι ανεκτίμητα και για άλλους περιττά, το σίγουρο πάντως είναι ότι έχουν τα θετικά και τα αρνητικά τους. Από αυτά λοιπόν ξεχωρίζει ο launcher ο οποίος έχει πλέον τη Magazine-style πρώτη σελίδα που διαθέτει μόνο widget, που είναι τέλος πάντων μία ωραία κεντρική σελίδα για αυτόν που θέλει να ενημερώνεται άμεσα για τα πάντα χωρίς να ψάχνει. Το συρτάρι των εφαρμογών είναι από τα καλύτερα που έχουμε δει καθώς είναι πλήρως παραμετροποιήσιμο με τη σημαντική δυνατότητα δημιουργίας φακέλων μέσα σε αυτό.

Στα αρνητικά του Touchwiz είναι οι ένα σωρό προεγκατεστημένες εφαρμογές της Samsung που κανείς δε χρησιμοποιεί (εκτός από το τηλεκοντρόλ υπερύθρων), οι οποίες καταλαμβάνουν χώρο που θα μπορούσαμε να εκμεταλλευτούμε αποθηκεύοντας δικά μας αρχεία. Το χειρότερο είναι ότι όλα αυτά τα έχουμε πληρώσει άσχετα αν τα χρησιμοποιούμε ή όχι και έτσι πολλοί δε θέλουν να αλλάξουν ROM και να τα χάσουν.

Άξιο αναφοράς είναι επίσης το γεγονός ότι οι εφαρμογές αργούν λιγάκι να ανοίξουν σε σχέση με άλλες συσκευές, αλλά δεν μπορείς να κατηγορήσεις το Android ή το hardware για αυτό παρά μόνο τις επεμβάσεις της Samsung. Δεν είναι όμως κάτι σημαντικό και θα το ξεπεράσετε εύκολα.




Αυτονομία και επιδόσεις

Πάμε και στα σημαντικότερα κατά τη γνώμη μου θέματα τα οποία καθορίζουν την επιτυχία της κάθε συσκευής. Για τις επιδόσεις νομίζω δε χωράει να πούμε τίποτα. Είναι ιεροσυλία να τρέξεις benchmark σε μία συσκευή με τον καλύτερο επεξεργαστή, το νεότερο chip γραφικών και 2GB RAM. Όλα τρέχουν όπως θα έπρεπε εκτός από το ελαφρώς αργό άνοιγμα εφαρμογών που είπαμε νωρίτερα και δε θα έχετε κανένα πρόβλημα εκτέλεσης οποιασδήποτε εφαρμογής.

Η μπαταρία του όμως είναι άθλια. Δεν έχω δει μέχρι σήμερα χειρότερη αυτονομία από αυτή του TabPRO 8.4. Αν και η Samsung λέει επίσημα ότι η συσκευή αναπαράγει βίντεο για 12 ώρες σερί και η χρήση του διαδικτύου φτάνει τις 10 ώρες, αυτό δεν αποδείχτηκε στην πράξη. Φταίει η εξαιρετική φωτεινότητα, η υψηλή ανάλυση της οθόνης ή μήπως η συγκεκριμένη συσκευή που έχω είναι ελαττωματική; Δε θα το μάθουμε ποτέ, πάντως η διάρκεια σε μέτρια χρήση με σύνδεση στο ίντερνετ είναι 6-7 ώρες.

Κοστολόγηση

Θυμηθείτε τις τιμές σε smartphone και tablet πριν από δύο χρόνια όπου ψάχναμε με το κιάλι για μια σοβαρή συσκευή κάτω από τα 400 και πόσο μάλλον κάτω από τα 200 ευρώ. Σήμερα πολλές εταιρίες όπως η Google, η Asus, η Huawei, η Motorola και ένα σωρό άλλες έχουν καταλάβει ότι μπορούν να βγάλουν τρελά κέρδη δημιουργώντας ποιοτικές συσκευές σε χαμηλές τιμές. Αυτό δυστυχώς δεν το έχει καταλάβει η Samsung η οποία συνεχίζει να πωλεί με "καπέλο" της συσκευές της, ιδιαίτερα στην Ελλάδα που μας ενδιαφέρει.

Το TabPRO 8.4 το φέραμε από την Αμερική και το σκεπτικό όταν ταξιδεύεις εκεί είναι ότι θα πάρεις το ακριβότερο, το οποίο λόγω της ισοτιμίας θα σου βγει φθηνότερα. Μας κόστισε 400 δολάρια, δηλαδή 288 ευρώ και είναι μια χαρά για αυτά που προσφέρει, στα γνωστά καταστήματα της Ελλάδας όμως δεν πέφτει κάτω από τα 480 ευρώ, τιμή που είναι απαγορευτική. Θα το βρείτε βέβαια και στα skroutzομάγαζα στα 300+ ευρώ αλλά δεν μπορείτε ποτέ να είστε σίγουροι για την ποιότητα.


Το πόρισμα

Για να κάνουμε λοιπόν το ρεζουμέ, το Galaxy TabPRO 8.4 της Samsung μας αφήνει με πολύ καλές εντυπώσεις για την ποιότητα των εξαρτημάτων του, είναι ένα όμορφο και ντιζαϊνάτο tablet το οποίο όμως έχει σοβαρό πρόβλημα με τη μπαταρία. Όσο για την τιμή, θα προτιμούσα το iPad mini 2 ή το σαφώς κατώτερο αλλά value for money LG G Pad 8.3 στο ίδιο μέγεθος.

Σχόλια

  1. Τρομερό μηχάνημα. Άψογο και το βίντεο οπως παντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί το lg g pad 8.3 ΕΊΝΑΙ "σαφώς κατώτερο" από το iPad mini 2; Ρε Χρήστο τόσο καιρό διαβάζω το site σου και οφείλω να ομολογήσω ότι κάνεις φοβερή δουλειά ΑΛΛΆ δεν περίμενα να ακούσω κάτι ΤΌΣΟ ΆΚΥΡΟ από 'σένα.

    Όπως και να έχει στο θέμα με το Samsung 8.4 pro φαίνεται δυνατή επιλογή αλλά από αυτονομία 2k είναι αυτά, τι να περιμένει κανείς....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλέξη το G Pad είναι σαφώς κατώτερο από το TabPRO, όχι το iPad mini 2. Όλες οι συγκρίσεις γίνονται με βάση το αντικείμενο που παρουσιάζεται.

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα Χρήστο, από την τελευταία παράγραφο αυτό αφήνεις να εννοηθεί γι' αυτό και η αντίδραση μου για την σύγκριση του G pad v500 με το ipad mini 2. Δεν είναι λογίκο να συγκρίνεις μια συσκευή που το λειτουργικό της δεν μπορεί να κάνει 2 πράγματα ταυτοχρόνως με μια άλλη που είναι εξαιρετική ως προς απόδοση/τιμή.
      Με συγχωρείς που ήμουν λίγο επιθετικός αλλά όταν είδα την τελευταία παράγραφο ( πρώτα διάβασα το άρθρο και μετά είδα το βίντεο) "έμεινα".....

      Διαγραφή
    3. Δεν κάνω ποτέ σύγκριση μεταξύ Android και iOS, είναι δύο τελείως διαφορετικά λειτουργικά. Τέλος πάντων ίσως δεν εκφράστηκα σωστά αν και ακόμα σωστό μου φαίνεται.

      Διαγραφή
  3. Manos
    Πολύ καλο review όπως πάντα!!!

    Πριν δυο μήνες που έψαχνα για Tablet ήμουν ανάμεσα σε iPad Mini 2, G Pad και αυτό. Μετά από πολύ ψάξιμο ήμουν έτοιμος να πάω σε αυτό γιατί το G Pad έβγαζε σοβαρά προβλήματα με την οθόνη και το Mini2 θα μου ερχόταν ακριβά για τα (64GB 4G).
    Τελικά στάθηκα τυχερός και βρήκα μεταχειρισμένο 2 μηνών σε κατάσταση καινούριου iPad4 128GB 4G στα 480€

    Όσον αφορά το review και την μπαταρία μήπως τελικά έχει πρόβλημα η συγκεκριμένη συσκευή? Το λέω αυτό γιατί σε όλα τα ξένα review που έχω διαβάσει την βγάζουν ικανοποιητική έως καλή σε σύγκριση με τα υπόλοιπα Android Tablet. Είπες ότι ακόμα και με κλειστό WiFi στην αναμονή ζεσταινόταν. Μήπως έχει κάποιο θέμα με το software και τρέχει κάτι στο παρασκήνιο καταναλώνοντας ταυτόχρονα και μπαταρία?

    @Alex πιστεύεις ότι δεν είναι κατώτερο?
    Εννοείτε ότι για την τιμή που το βρίσκεις τώρα είναι φοβερό value for money αλλα τεχνικά μιλώντας σαφώς και είναι κατώτερο σε αρκετά σημεία όπως μπαταρία, CPU/GPU. οθόνη. Φυσικά αυτό δεν μπορεί να δικαιολογήσει την διπλάσια τιμή του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή και εμένα μου έκανε εντύπωση η μπαταρία, το έψαξα σε ξένα site και σε δύο τρία είδα ότι είχαν την ίδια άποψη. Έχω την εντύπωση ότι στο Engadget έπεσε πολύ κράξιμο.

      Διαγραφή
  4. Η δική μου εμπειρία από τις συσκευές Samsung είναι καταλήγει στο ίδιο συμπέρασμα με το δικό σου. Σοβαρό μειονέκτημα η αυτονομία και οι δικές της εφαρμογές που χρησιμοποιεί σχεδόν κανείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Off topic: Χρηστο checkαρε το email που εχεις συνδεδεμένο με το site. Σου εστειλα PM.Αυτο με το προβληματικο flash player...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Με μπερδεψατε παλιοανωνυμοι. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ωραίο tablet, πολύ καλή σειρά η TabPRO της Samsung, αλλά οι τιμές είναι γελοίες. Γιατί τόσο τσιμπημενες; Επειδή το έχει γεμίσει άχρηστο bloatware; Βέβαια όπως και να έχει Samsung δύσκολα θα αγοράσω. Ο λόγος είναι ίδιος με αυτό που είπες για την Apple. Η Samsung σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια ψαρέματος καταναλωτών ακολουθει την γνωστή τακτική μίμησης, αλλά αντί να αντιγράφει τα καλά των ανταγωνιστών, μιμείται και τα σπαστικά! Υψηλή τιμή, κλειστό οικοσύστημα, άχρηστα features κτλ.

    Ευχαριστούμε για το hands-on Χρήστο, για μια ακόμα φορά είσαι περιεκτικότατος!

    Υ.Γ.: Το συγκεκριμένο tablet με μια ματιά που έριξα βγήκε σε Crazy Sunday στο e-shop (ε... κατά τι πιο αξιόπιστο από skroutzομαγαζα) σε 300 και κάτι ψιλά ευρώ. Λογικά αμερικανικό μοντέλο πρέπει να είναι κι αυτό. Λογικά 1-2 κομμάτια πρέπει να είναι αφού βγήκε σε Crazy Sunday. Απλά το αναφέρω γιατί 100€ κάτω απ τα επίσημα ελληνικά κατάστημα δεν είναι λίγα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το eshop είναι μια χαρά μαγαζί και νομίζω ότι δεν κάνει παραεισαγωγη. Αν το βρεις με 300 ευρώ είναι μια χαρά πρόταση αλλά για 480 δεν το συζητάμε.

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ! Με 300€ και από Ελλάδα καλό, αλλά τα 480 είναι πολλά για το συγκεκριμένο...

      Διαγραφή
  8. Καλησπέρα,
    Υπέροχο το review από ένα υποψήφιο κάτοχο αλλά να πάρει με πάγωσε το θέμα της μπαταρίας, η ανυπαρξία lte στη συγκεκριμένη διάσταση κατά πρώτον ακόμα και σήμερα 20/5/2014 καθώς και ότι καλοβλέπω τη μεγάλη διάσταση κατά δεύτερο λόγω απλής χρήσης browsing που το θέλω βασικά.

    Με δεδομένο ότι το lte μου είναι αδιαπραγμάτευτο για τη χρήση που το θέλω, ελαφρύ-αντικαταστάτη laptop όταν είμαι εκτός σπιτιού πχ. εξοχικό σκάφος εκδρομές κτλ για ένα κάτοχο android κινητού μήπως είναι μπέρδεμα η αγορά ενός ipad που είναι και φθηνότερο ipad air cellular 16gb από ένα Samsung Galaxy Tab Pro 10.1 LTE 16gb;

    Για ipad πρέπει αναγκαστικά να κοιτάξω απ' αρχής μεγαλύτερο μέγεθος μνήμης ή καλύπτομαι από την πλατφόρμα της google αν το λέω καλά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το κακό είναι ότι αν πάρεις iPad θα χρειαστεί να αγοράσεις ξανά πολλές από τις εφαρμογές που έχεις στο Android. Εγώ θα σου πρότεινα να κοιτάξεις και τα Chromebook για τη χρήση που το θέλεις.

      Διαγραφή
    2. Thanks Chris δεν το είχα κατά νου αλλά θα το κοιτάξω όσο αναφορά τα chromebooks πιστεύω να έχουν καλή αυτονομία.
      Αυτά δεν είναι αποκλειστικά με πληκτρολόγιο ή τα μπερδεύω;
      Μετράει βάρος και αυτονομία σε μένα παρέα με γρήγορη σύνδεση.
      Υπάρχει κάποιο που να ξεχωρίζει - να το έβλεπα Ελλάδα;

      Κάτι αρνητικό μου βγάζουν τα ipad όποτε τα πιάνω στα χέρια μου το "μόνο" που με τραβάει πάνω τους είναι η αυτονομία σημαντικό για διήμερα και τριήμερα απροβλημάτιστα εκτός χώρου είναι ότι πρέπει.

      Πάντως το καινούργιο που έβγαλε η Microsoft είναι κάπως βαρύ για τη χρήση που το θέλω αν και πλήρης υπολογιστής και γνωστό το λειτουργικό βεβαίως, ίσως μελλοντικά!


      Διαγραφή
    3. Είναι αποκλειστικά με πληκτρολόγιο και μάλλον θα σου φανεί βαρύ. Ή αυτονομία πάντως είναι ίδια με την τυπική αυτονομία ενός tablet.

      Δυστυχώς μόνο από online μπορείς να τς αγοράσεις αλλά μπορείς να δεις περί τίνος πρόκειται κατεβάζοντας το firmware στον υπολογιστή σου:

      http://chromeos.hexxeh.net

      Διαγραφή
  9. Άκουσα στην παρουσία ότι είναι αγορασμένο απ' έξω (Αμερική) και γιαυτό έχει το Αγγλικό μενού δηλαδή δεν μπορείς να αλλάξεις γλώσσα από τις ρυθμίσεις Ελληνικά; Το ίδιο ισχύει και για τα skroutz μαγαζιά ή από Ευρωπαϊκό μαγαζί; Απλά είχα την εντύπωση ότι κάθε android παίρνει όλες τις γλώσσες στα μενού του. Μια διευκρίνηση.
    Υποστήριξη για να βάλω μελλοντικά rom από τις κοινότητες πως το βλέπεις υπάρχει άμα το έπαιρνα λέω να το κρατήσω τέσσερα χρόνια πάνω κάτω γιατί το καταλαβαίνω δυνατό κάτι αντίστοιχο με αυτό έχεις να προτείνεις;
    Το δεκάρι ταιριάζει καλύτερα στον καναπέ και στα ανοιχτά παράθυρα λόγω μεγέθους οθόνης ελπίζω και η μπαταρία του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την ελληνική γλώσσα την έχει είτε στο International μοντέλο, είτε στην ευρωπαϊκή έκδοση. Στα μαγαζιά του skroutz συνήθως έχουν ευρωπαϊκές εκδόσεις.

      Όσον αφορά τις ROM, θα έχει γιατί είναι Samsung αλλά όχι όσο τα Nexus, αλλά δε νομίζω να σου κρατήσει τέσσερα χρόνια. Δύο το πολύ αν θες να κάνεις τα πάντα.

      Διαγραφή
  10. Ναι υπερέβαλα λιγάκι στα χρόνια για έμφαση περισσότερο, δεν θέλω να πάρω κάτι που θα στεγνώνει από δύναμη και δυνατότητες έλλειψη roms το δεύτερο χρόνο αλλιώτικα θα πήγαινα σε κάτι φθηνότερο Κινέζικο.
    Μάλλον θα τσιμπήσω το δεκάρι νομίζω πάει καλύτερα η μπαταρία είναι και για τον καναπέ περισσότερο.
    Παίζει και το ipad air ανάλογα τι θα δείξει και το σημερινή εκδήλωση της Apple.
    Χίλια ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σκεφτομαι να το αγορασω και το εχω βρει σε πολυ καλη τιμη περιπου 250 απο tokinito.gr (νομιζω) θεωρω πως για αυτην τη τιμη ειναι τελειο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ καλή τιμή, τσίμπα το.

      Διαγραφή
    2. Σκεφτομαι πως θα ηταν καλυτερα να παρω το Lg Gpad 8.3 αλλα δεν ειμαι ακομα σιγουρος.Καμια βοηθεια?

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψή σου ή κάνε την ερώτησή σου ελεύθερα, ακολουθώντας όμως τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας.

Δείτε επίσης...

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter