Atlas Web Browser: Ένας πλήρης browser, με πολλές ρυθμίσεις και material design look


Η επιλογή του browser είναι μία από τις σημαντικότερες αποφάσεις που πρέπει να πάρουμε, αν θέλουμε να έχουμε εύκολη και γρήγορη περιήγηση στην Android συσκευή μας. Εκτός από τους Chrome, Firefox και Dolphin που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι, εμφανίζονται κάθε τόσο και μερικοί οι οποίοι "ταράζουν τα νερά" με τις προτάσεις τους. Ένας από αυτούς είναι ο Atlas Web Browser ο οποίος διαθέτει λίγο από όλα, συνθέτοντας έτσι έναν πλήρη browser.

Από τα κυριότερα χαρακτηριστικά του Atlas είναι το εξαιρετικό look το οποίο έχει δημιουργηθεί σύμφωνα με τους κανόνες του material design που θα μας παρουσιάσει η Google στο Android L. Ιδιαίτερα η μπάρα με τις ανοιχτές σελίδες είναι πολύ εντυπωσιακή, ενώ σε όλα τα μενού κυριαρχούν τα χρώματα. Πέρα από την εμφάνιση όμως είναι και ιδιαίτερα λειτουργικός καθώς σου δίνει τη δυνατότητα ακόμα και να ανοίξεις δύο καρτέλες ταυτόχρονα στην ίδια οθόνη, πράγμα πολύ βολικό όταν θέλεις να κάνεις συγκρίσεις.


Στο εσωτερικό του θα βρούμε επίσης τον ενσωματωμένο AdBlocker (Easylist) για την αποφυγή διαφημίσεων και tracking κώδικα, που βαραίνουν τη συσκευή μας καταναλώνοντας CPU και βέβαια μπαταρία. Σε αυτό βοηθάει επίσης και το Control Panel από όπου μπορούμε εύκολα να αλλάξουμε τον τρόπο που βλέπουμε μια σελίδα, αποφεύγοντας τα στοιχεία Javascript και απλοποιώντας τη σελίδα με σύντομες ρυθμίσεις για ταχύτερη και πιο καθαρή εμπειρία περιήγησης.

Λειτουργεί επίσης σε πλήρη οθόνη, διαθέτει sandboxed καρτέλα ανώνυμης περιήγησης που δεν επιτρέπει τη χρήση των ήδη αποθηκευμένων cookies και διατίθεται δωρεάν στο Play Store για όσους ενδιαφέρονται. Υπάρχει φυσικά και μία έκδοση επί πληρωμή η οποία ξεκλειδώνει κάποια σημαντικά χαρακτηριστικά, μεταξύ των οποίων το dual view παράθυρο αλλά και την αποθήκευση ρυθμίσεων ανά σελίδα.

Αν ψάχνετε για κάτι εναλλακτικό, ο Atlas είναι ίσως η καλύτερη επιλογή.

Σχόλια

  1. Ωραίος ΓΙΑΤΡΕ ΑΛΛΑ μια ερώτηση, ξέρεις αν υπάρχει ένας browser που να δουλεύουν οι καρτέλες στο παρασκήνιο π.χ στην μία καρτέλα είμαι σε σένα και στην άλλη θέλω να ακούω τραγούδια στο youtube όπως στο pc.
    Δώσε τα φώτα σου αν ξέρεις! Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρήστο το viral το έχω αλλά με ενδιαφέρει ο browser για να έχω desktop εικόνα και γενικά οι καρτέλες να δουλεύουν στο παρασκήνιο.
    Για να φανταστείς στο Lg g pro και στο lg g pad 8.3 έχω το xhalo (που το είδα από εσένα) και έτσι έχω κάνει τις εφαρμογές floating και στα αριστερά έχω τον chrome και σου γράφω το μήνυμα και δεξιά έχω τον firefox και βλέπω video από το youtube.
    Αν βρεις κάτι μελλοντικά θα ήταν καλό να το ανεβάσεις και σαν άρθρο γιατί ενδιαφέρει πολλούς οι καρτέλες να δουλεύουν στο παρασκήνιο και όχι να ανοίξουν 10 εφαρμογές για κάτι που γίνεται με μια.Και γενικά η pc εμπειρία είναι πιο ολοκληρωμένη όσο αναφορά το θέμα των browsers στο συγκεκριμένο θέμα. Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα το έχω υπόψιν μου Αλέξανδρε αν και νομίζω θα δούμε γρηγορότερα την εφαρμογή του YouTube να παίζει σε ελαχιστοποίηση, παρά τον browser.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ok Χρήστο πάντως όσο αναφορά το youtube πρεπει να έχει και προβολή desktop και όχι μόνο mobile διότι πολλά βίντεο δεν παίζουν ενώ π.χ ο viral που έχει desktop interface παίζει όλα τα video.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψή σου ή κάνε την ερώτησή σου ελεύθερα, ακολουθώντας όμως τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας.

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter