Με Snapdragon επεξεργαστή, 4G συνδεσιμότητα και τιμή κοντά στα 100 ευρώ, το Xiaomi Redmi 2 είναι η απάντηση στο Android One


Η Xiaomi δε σταματάει να μας εκπλήσσει με τις επιλογές της, δείχνοντας ότι δεν είναι άδικα η πιο ζηλευτή εταιρία στον κόσμο του Android. Έχει ξεφύγει πλέον από τις υπόλοιπες κινέζικες εταιρίες αλλά και από την αρχική εντύπωση που μας είχε δώσει ότι απλά αντιγράφει την Apple και το Redmi 2, είναι η τελευταία της συσκευή προς αυτή την κατεύθυνση.

Χαρακτηριστικά

  • Επεξεργαστής: Τετραπύρηνος 64-bit Qualcomm Snapdragon 410 @ 1.2GHz
  • GPU: Adreno 306
  • Μνήμη: 1GB RAM - 8GB αποθήκευση (microSD)
  • Οθόνη: IPS 4.7" 1280 x 720p (312ppi)
  • Κάμερα: Πίσω 8MP με LED flash, μπροστά 2MP
  • Συνδεσιμότητα: 4G, WiFi, dualSIM, Bluetooth 4.0, GPS (Glonass), microUSB 2.0
  • Μπαταρία: 2200mAh
  • Διαστάσεις: 134 x 67.2 x 9.4mm - 133g
  • Λειτουργικό σύστημα: Android 4.4.4 KitKat (MIUI 6)




Το Redmi 2 λοιπόν διαθέτει ένα όμορφο και απλό design, σε νεανικά χρώματα για να καλύψει με την εμφάνισή του όσο το δυνατό μεγαλύτερη γκάμα ανθρώπων. Έχει όλα τα βασικά που χρειαζόμαστε για την επικοινωνία μας, όπως μεγάλη αλλά όχι υπερβολική οθόνη, dualSIM 4G συνδεσιμότητα, τετραπύρηνο 64μπιτο επεξεργαστή και σχετικά αρκετή μνήμη.

Το σημαντικότερο στοιχείο της όμως και αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει, είναι η MIUI ROM με τις ασταμάτητες αναβαθμίσεις, κάτι που εγγυάται την αντοχή της στο χρόνο. Αυτό και η τιμή των περίπου 110 δολαρίων (άρα και ευρώ) που θα κυκλοφορήσει στην Κίνα την κάνουν σίγουρα μια συσκευή που θα σκεφτούμε να αγοράσουμε στο μέλλον.

Μπράβο Xiaomi!

Αυτό που με έχει εντυπωσιάσει τον τελευταίο χρόνο είναι ότι η Xiaomi κάνει αυτό που θα έπρεπε να κάνει η Apple εδώ και πολλά χρόνια. Δημιουργεί συσκευές όλων των τύπων σε διάφορες τιμές, αλλά σε αντίθεση με τη Samsung που κάνει το ίδιο, οι περισσότερες συσκευές αξίζει να τις αγοράσεις.

Επίσης αν και κινεζική, η Xiaomi δεν επιλέγει μόνο την ντόπια Meditek για να εξοπλίσει τις συσκευές της, αλλά έχει κάποια προσεγμένα μοντέλα, όπως αυτό, με τη δύναμη της Qualcomm. Σε συνδυασμό λοιπόν με τις τιμές που τις διαθέτει, πολλές εταιρίες θα έπρεπε να ακολουθήσουν το παράδειγμά της όπως η Google με τη σειρά Android One, που φαντάζει τραγική μπροστά στο Redmi 2. Ελπίζουμε πάντως να μην απογοητευτούμε όταν το δούμε από κοντά.

Σχόλια

  1. Καλημερα chris και καλη εβδομαδα
    Αν με καθοδηγησεις εσυ και μου πεις τι πρεπει να κανω παλι δεν θα μπορεσω να την φτιαξω και σε ευχαριστω για την απαντηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θα μου πείτε και εμένα τι είναι αυτό που μπορούν να κάνουν τα 2gb και που δεν μπορεί να γίνει με 1gb στο kitkat?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δε νομίζω ότι το 1gb έχει πρόβλημα με το άνοιγμα πολλών εφαρμογών αλλά αν θέλεις μου δίνεις ένα παράδειγμα να το δοκιμάσω. Τι θα μπορούσε πχ να χρειαστεί κάποιος την ώρα που σερφάρει? Να κρατήσει μία σημείωση? Να κάνει μια πράξη στην αριθμομηχανή? Τέτοια πράγματα? Δε νομίζω να υπάρχει πρόβλημα μνήμης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν ήταν έτσι εύκολο όλοι θα ήμασταν προγραμματιστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το λέει και το άρθρο. Μπορείς από εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημερα chris
    Αυτο να λεγετε αλλα ειπα μηπως και...
    Αν δεν σου ειναι κοπος και επειδη εσυ ξερεις απο αυτα μιας και εισαι o doctor android και εχεις παρα πολλες γνωσεις πανω σε αυτα μηπως μπορεις να κοιταξεις να μου βρεις την επισημη rom η καποια τελος παντων που να μπορω να την περασω στο κινητο μου για να μπορεσω να το ανοιξω
    Σε ευχαριστω παρα πολυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. γιατρέ έχω την εντύπωση ότι τα κολλήματα εξαρτώνται από τον χρήστη και την χρήση. Έχω παρατηρήσει ότι σε ολόιδιες συσκευές άλλοι αντιμετωπίζουν κολλήματα και άλλοι όχι. Δεν παίζω παιχνίδια αλλά έβαλα μερικά με βαριά γραφικά για δοκιμή σε κινητό με 1gb 2πύρηνο και δεν αντιμετώπισα κανένα απολύτως πρόβλημα. Αν θέλεις μου προτείνεις κάποιο και εσύ να δοκιμάσω. Τις δε ιστοσελίδες τις ανοίγει σε χρόνο dt. Επίσης ανάλυση οθόνης 800x400 5'' δεν διακρίνω κανένα πιξέλιασμα. Το πήρα αυτό το κινητό γιατί το βρήκα φτηνό και ήθελα ένα μεγάλο για χρήση gps. Αλλά απ ότι κατάλαβα δεν υστερεί αισθητά από ένα άλλο που το πλήρωσα ακριβά. Μήπως τελικά κάνουμε την τρίχα τριχιά και πετάμε λεφτά στον αέρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η χρήση φταίει φυσικά και η πληθώρα των εφαρμογών, δε διαφωνούμε, αλλά η μεγάλη πλειοψηφία θέλει να παίζει παιχνίδια και να κάνει πολλά πράγματα ταυτόχρονα και για αυτό δε φτάνει το 1GB δυστυχώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το πρώτο πράγμα που προσπάθησα να βρω από την πρώτη μας συζήτηση είναι το επίσημο firmware, αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσα για αυτό και δε σου έδωσα κάποιο συγκεκριμένο link.

    Υ.Γ. Δε μου είναι κόπος για αυτό άλλωστε μιλάμε τόσο καιρό, αλλά κάποια πράγματα δε γίνονται από μακρυά και χωρίς τα κατάλληλα εργαλεία. Επίσης γνωρίζω για το Android πολύ λιγότερα πράγματα από όσα πιστεύεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ρε παιδια εγω εχω lg g3 και θελω να κανω ενημέρωση 5.0 το εχω ξερουταρει αλλα μου λεει οτι εχω την ποιο προσφατη μηπως φταιει οτι δεν εχω καρτα sim

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψή σου ή κάνε την ερώτησή σου ελεύθερα, ακολουθώντας όμως τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας.

Δείτε επίσης...

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter