Φτιάξε το δικό σου theme για την Xperia συσκευή σου με το επίσημο Theme Creator tool της Sony


Η Sony είναι από τις λίγες εταιρίες που υποστηρίζει σε όλα τα επίπεδα τις συσκευές της αλλά και τους προγραμματιστές που ασχολούνται με αυτές και το νέο Theme Creator εργαλείο είναι η απόδειξη ότι αυτή η σχέση συνεχίζεται και επεκτείνεται μέρα με τη μέρα.

Πρόκειται για ένα εργαλείο γραμμένο σε Java με το οποίο μπορούμε να δημιουργήσουμε το δικό μας theme στον υπολογιστή μας, εξάγοντάς το αργότερα σε ένα format που θα μπορεί να εγκατασταθεί στην Xperia συσκευή μας. Με αυτό μπορούμε να αλλάξουμε όλα τα βασικά εικονίδια, τα χρώματα των μενού, των παραθύρων και του launcher με ευκολία καθώς διαθέτει μία βάση με πάνω από 300 γραφικά στοιχεία, ενώ μπορούμε να δημιουργήσουμε τα δικά μας στο Adobe Photoshop και να τα εισάγουμε αργότερα για να επεκτείνουμε ακόμη περισσότερο τη συλλογή μας και να δημιουργήσουμε κάτι ολοκληρωτικά δικό μας.

Το προγραμματάκι διαθέτει επίσης ενσωματωμένο preview για εύκολη προβολή του theme μας χωρίς να χρειάζεται να το εγκαταστήσουμε στη συσκευή μας, ενώ με ένα κλικ μπορούμε να το εξάγουμε σε αρχείο apk για να το εγκαταστήσουμε άμεσα.

Όπως αναφέρει η Sony μπορούμε να δημιουργήσουμε τα δικά μας theme είτε για εμπορική χρήση,να τα πουλήσουμε δηλαδή, είτε για να διαφημίσουμε κάτι, ένα video game για παράδειγμα. Μπορούμε να το κατεβάσουμε άμεσα στο επίσημο deleveloper's blog της Sony, όπου θα βρούμε οδηγίες, βοήθειες και ένα forum ειδικά φτιαγμένο για αυτό το σκοπό.

Σχόλια

  1. και παλιά είχε η sony ericsson ενα αντίστοιχο πρόγραμμα τοτε σε java για τα κινητά τοτε που δεν ειχαμε smartphone

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι βάλτε τέτοιες εφαρμογές αλλά μετά μην αναρωτιέστε γιατί δεν δουλεουν τα apps και βρίζετε άσκοπα και άδικα τους developers...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιώργο το Android είναι τα νέα windows. Βάζεις εφαρμογή για να μην έχεις wakelocks. Βάζεις εφαρμογή για να αναγκάζεις τις εφαρμογές να κλείνουν όταν τις κλείνεις και να μην τρέχουν στο παρασκήνιο. Βάζεις και εφαρμογές για να σβήσεις ή να βάλεις σε καραντίνα τις σαβουροεφαρμογές που έχουν προεγκατεστημένες στη ρομ. Σου βαζουν μεσα στη ρομ το skype, facebook, viber . Καλά ανάπηρος είμαι? Αν θέλω να τις κατεβάσω δεν μπορώ? Γιατί μου τρώτε τη ρομ χωρις να το θελω? Επισης η αθλιοτητα του KIT Kat να μην μπορεις να εγκαταστησεις εφαρμογες στην sd. Εκανα και ρουτ, εβαλε και εφαρμογη για αυτο το σκοπό αλλά το Kit Kat δεν καταφερα να το κοροιδεψω. Αν δεν ειχα αυτη την τρομερη συσκευη που εχω με την τεραστια οθονη που χρειαζομαι θα ειχα πάρει ενα iphone 6 plus. Αν δεν εισαι IT δεν παλαευεται το android. Ase pali oi k@λο Κινεζοι με τους αθλιους επεξεργαστες-digitizers, ram, που τα τηλεφωνα κολανε από την πρωτη μερα....
    Αν πουλούσε η Apple το 6 Plus 450 ευρω απλά οι άλλοι θα βαραγανε λουκετο....

    Τωρα εχω:
    Greenify,
    App Quarantine,
    Boot Manager,
    Deep Sleep Batery και έχω κανει και root για να μπορεσει να δουλεψει το τηλεφωνο οπως θα επρεπε και οχι οπως ΚΑΚΙΣΤΑ οι Google επετρεψε να δουλευει. Οταν κλεινω την εφαρμογη η εφαρμογη θελω να κλεινει. Τα 8/10 των εφαρμογων στελνουν notification. Αρα τα τηλεφωνα θελουν 4 GB RAM για να δουλεψουν αψογα χωρις χιλιες δυο μετατρομες και μοντιφιες. Η διαχειρηση πορων ειναι αχρηστη στο Android. Η ελευθερια που σου δινει ειναι τελεια αλλα δεν ειναι απο τη μαμα google. Πρεπει να ρουταρεις και η μανα μου και η κορη μου και η αδερφη μου δεν ξερουν απο αυτα και ολο πατραπονιουνται οτι το τηλεφωνο κολαει... Μετα λεμε γιατι πουλαει το πανακριβο iPhone.
    Android=windows for desktop και οχι Linux
    iOS =works like a charm like OSX

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Διαφωνώ με τη σύγκριση. Το iOS και τα WP είναι λειτουργικά αυστηρά για τηλέφωνα και το Android φτιάχτηκε για να τρέχει παντού, όπως και το κάνει βέβαια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. το απολυτο σπαστικο εργαλειο.δεν βγαζω ακρη με τιποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Πες την άποψή σου ή κάνε την ερώτησή σου ελεύθερα, ακολουθώντας όμως τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας.

Δείτε επίσης...

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter