Android experiments: Πέντε πρωτότυπες εφαρμογές που μας δείχνουν ανεξερεύνητες δυνατότητες του Android
Το Android μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε άπειρα project που ίσως μέχρι σήμερα δεν έχουμε ανακαλύψει ακόμη και για να πάρει νέες ιδέες η Google, δημιούργησε πέρυσι τη σελίδα Android experiments. Εκεί μπορεί ο κάθε προγραμματιστής που έχει μία τρελή ιδέα, να την υποβάλλει και να κερδίσει σε έναν από τους διαγωνισμούς τρέχουν συνεχώς. Μόλις λοιπόν τελείωσε το πρόσφατο Google I/O 2016 challenge και ανακοινώθηκαν οι νικητές του.
Στα project που συμμετείχαν θα βρούμε από αυτόνομα robot, έως dashboard για μηχανές, ενώ πολλά από αυτά κυκλοφορούν ήδη σε εφαρμογές στο Play Store και μπορούμε να τα δοκιμάσουμε σήμερα! Αυτά που μας άρεσαν περισσότερο είναι τα εξής:
Ο Lens launcher (Play Store) ο οποίος είναι μια απλή αλλά πρωτότυπη ιδέα για το πώς θα μπορούσαμε να ανοίγουμε τις εφαρμογές στο κινητό μας. Διαθέτει μία μόνο κεντρική οθόνη στην οποία είναι απλωμένες όλες οι εφαρμογές και μας δίνει τη δυνατότητα να ζουμάρουμε σέρνοντας το δάχτυλό μας, αλλά και να επιλέξουμε αυτή που θέλουμε με μία κίνηση.
Το HungerMoji (Play Store), το οποίο είναι ένα παιχνίδι που παίζεται στη γραμμή ειδοποιήσεων! Σε μία ειδοποίηση βρίσκεται ένα μαϊμουδάκι, ενώ σε όλες τις υπόλοιπες φρούτα και βόμβες. Σκοπός μας είναι να αφήσουμε τα φρούτα να πάνε προς το μαϊμουδάκι και να διώξουμε τις βόμβες. Πολύ απλό αλλά εξαιρετικά πρωτότυπο.
To 3D controller (Play Store) το οποίο χρησιμοποιεί τους αισθητήρες της συσκευής, την τεχνολογία VR και το Chromecast, για να μετατρέψει το κινητό μας σε τηλεχειριστήριο! Εξαιρετικά πρωτότυπο και αυτό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί κυρίως σε παιχνίδια, αλλά και για να χειριζόμαστε για παράδειγμα την Android TV τηλεόρασή μας!
To WearBird (Play Store) το οποίο με τη σειρά του συνδυάζει το Android Wear με το Chromecast και είναι ένα παιχνίδι στο οποίο προσποιούμαστε ότι πετάμε, για να χειριστούμε το πουλί στην οθόνη.
Τέλος το GestureLock (Play Store) το οποίο είναι μία πολύ πρωτότυπη μέθοδος ξεκλειδώματος της συσκευής. Με τη βοήθειά του μπορούμε να μάθουμε στη συσκευή μας να ξεκλειδώνει με κινήσεις, όπως για παράδειγμα με περιστροφή του καρπού! Ούτε κωδικοί, ούτε δακτυλικό αποτύπωμα, ούτε μοτίβο και με μία κίνηση που μόνο εμείς τη γνωρίζουμε. Πολύ καλό.
Όλα τα παραπάνω είναι φυσικά περισσότερο πειράματα παρά έτοιμες εφαρμογές, οπότε δεν είναι και για καθημερινή χρήση. Μας δείχνουν όμως τι μπορεί να κάνει το Android με λίγη φαντασία. Αν σας άρεσαν μπορείτε να βρείτε ακόμη περισσότερα στην επίσημη σελίδα της Google.