Quick tip | Πώς κατεβάζουμε όποια εφαρμογή θέλουμε από Play Store σε οποιαδήποτε Android συσκευή;


Το Google Play Store είναι ως γνωστόν ο νούμερο ένα προορισμός για να κατεβάσεις εφαρμογές και παιχνίδια στην Android συσκευή σου. Είναι όμως ρυθμισμένο να μας εμφανίζει μόνο αυτές που "ταιριάζουν" στη συσκευή από την οποία το χρησιμοποιούμε. Με το Yalp Store (πλέον ονομάζεται Aurora Store) μπορούμε να άρουμε αυτό τον περιορισμό και να κατεβάσουμε όποια εφαρμογή θέλουμε, σε οποιαδήποτε Android συσκευή.

Υπάρχουν εφαρμογές στο Play Store που είναι ειδικά φτιαγμένες για smartphone, για tablet ή για τηλεόραση. Το Play Store για να μας βοηθήσει, φιλτράρει αυτές τις εφαρμογές και μας εμφανίζει μόνο όσες είναι συμβατές με τη συσκευή μας. Κάποιες φορές όμως θέλουμε να κατεβάσουμε μία από τις "ασύμβατες", γιατί πολύ απλά τα όρια μεταξύ των συσκευών δεν είναι και τόσο ευδιάκριτα.

Για παράδειγμα το Xiaomi Mi Mix με την οθόνη των 6.4 ιντσών, είναι smartphone ή tablet; Για το Play Store είναι smartphone, αλλά με τη μεγάλη του οθόνη μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εφαρμογές σχεδιασμένες για tablet, οι οποίες πολλές φορές εμφανίζονται καλύτερα!


Ένα παρόμοιο πρόβλημα που έχουμε στην Ελλάδα είναι η ασυμβατότητα του Cosmote TV Go και του Nova TV Go με τις τηλεοράσεις και τα TV-Box που τρέχουν Android TV, όπως το Xiaomi Mi Box 3S. Στο δικό τους Play Store, οι δύο εφαρμογές δεν εμφανίζονται αν και τρέχουν κανονικά αφού τις εγκαταστήσουμε και αυτό συμβαίνει γιατί οι προγραμματιστές τους απλά... ξέχασαν να τσεκάρουν ένα κουτάκι όταν τις ανέβαζαν στο Play Store.

Μία ακόμη παρόμοια περίπτωση είναι οι αποκλειστικότητες εφαρμογών για συγκεκριμένες συσκευές. Για παράδειγμα όσοι έχουν το Nvidia Shield με Android TV, απολαμβάνουν αποκλειστικά παιχνίδια, τα οποία δεν μπορεί να κατεβάσει κανένα άλλο TV-Box. Το Shield βέβαια είναι τόσο δυνατό, που πιθανότατα δεν μπορούν τα παιχνίδια να τρέξουν σε κάποια άλλη συσκευή, αλλά είναι κρίμα να μην μπορούμε τουλάχιστον να τα δοκιμάσουμε.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Yalp Store λοιπόν μας δίνει τη δυνατότητα να αλλάξουμε την ταυτότητα της συσκευής, την οποία ελέγχει το Play Store για να μας πει αν η δική μας είναι συμβατή με την εφαρμογή που θέλουμε να κατεβάσουμε. Διαθέτει μία λίστα με 40 περίπου συσκευές, οι οποίες είναι συμβατές από το API 10 (HTC Desire), μέχρι το API 27 (Nexus 6P) του Play Store και αποτελούνται από μικρά και μεγάλα smartphone, από tablet, από συσκευές με επίσημο Android TV και από Android x86 PC!

Να τονίσουμε ότι οι εφαρμογές κατεβαίνουν από το Play Store και όχι από κάποιον άλλο πιθανώς επικίνδυνο server και για να τις εγκαταστήσουμε θα πρέπει να έχουμε ενεργοποιήσει πρώτα τις άγνωστες πηγές. Έχουμε πει τέλος ότι το Yalp λειτουργεί ακόμη και χωρίς να έχουμε εγκατεστημένο το Play Store και σήμερα συμπληρώνουμε ότι λειτουργεί και χωρίς να έχουμε καν λογαριασμό στη Google.

Για να κατεβάσουμε λοιπόν μία "ασύμβατη" εφαρμογή:

  1. πηγαίνουμε στις ρυθμίσεις του Yalp,
  2. επιλέγουμε "Προσποίηση διαφορετικής συσκευής" και
  3. διαλέγουμε τη συσκευή με την οποία είναι συμβατή η εφαρμογή που θέλουμε να κατεβάσουμε.


Το Yalp (Aurora) Store μπορείτε να το κατεβάσετε μέσα από το F-Droid και το μόνο στο οποίο δεν μπορεί να μας εξυπηρετήσει, είναι οι γεωγραφικοί περιορισμοί.

Σημείωση:
Για να εγκαταστήσουμε με επιτυχία ορισμένες εφαρμογές που προορίζονται για άλλες συσκευές, ενδέχεται να χρειαστεί να αλλάξουμε το όνομα της συσκευής μας στο αρχείο "build.prop".

Διαβάστε επίσης:


Δείτε επίσης...

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter