Blitzwolf BW-L3 solar charger review | Φόρτισε τις συσκευές σου σε camping και παραλία με τη βοήθεια του ήλιου


Τα gadget δεν είναι απλά μέρος της ζωής μας, αλλά σε πολλές περιπτώσεις γίνονται και η προέκταση του χεριού μας. Ειδικότερα το smartphone είναι ένας ψηφιακός φίλος ο οποίος βρίσκεται στην τσέπη σου και μπορεί να σε εξυπηρετήσει σε ότι χρειαστείς. Αυτός ο φίλος λοιπόν χρειάζεται φόρτιση και όταν βρίσκεσαι στη φύση αυτό είναι λιγάκι αδύνατον, εκτός και αν υπάρχουν δέντρα που αντί για καρπούς προσφέρουν πρίζες. Για αυτές τις περιπτώσεις ένα ηλιακό πάνελ είναι ότι πρέπει και αυτό που κατασκευάζει η Blitzwolf είναι ίσως το καλύτερο.

Ένα ηλιακό πάνελ για φόρτιση συσκευών μπορεί να εξυπηρετήσει πολύ κόσμο. Υπάρχουν εξαρτημένοι άνθρωποι που δεν αφήνουν το κινητό από τα χέρια τους, ενώ υπάρχουν και αυτοί που πηγαίνουν για ελεύθερο camping και θέλουν να έχουν τη δυνατότητα να φορτίζουν αραιά και πού τη συσκευή τους, για να μη χάνονται από προσώπου γης. Το πάνελ όμως μπορεί να κάνει περισσότερα από το να φορτίζει απλά το κινητό μας και αυτό είναι κυρίως που θα εξερευνήσουμε σήμερα.

Διαφήμιση

Blitzwolf  solar charger

"Τσακώσαμε" λοιπόν τον ηλιακό φορτιστή της Blitzwolf, για τον οποίο διαβάσαμε πολύ καλά πράγματα. Αποτελείται από τέσσερις πλάκες και σύμφωνα με την εταιρία είναι ένας φορτιστής που μετατρέπει σε ηλεκτρική ενέργεια το 23,5% της ηλιακής, με τα ανταγωνιστικά πάνελ να φτάνουν μέχρι το 15%. Μας προσφέρει έως και 28W στην έξοδο USB και στα 5V το μέγιστο φορτίο που μπορεί να δώσει είναι τα 3.8A.


Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, το Dash Charge της OnePlus, το οποίο είναι το ταχύτερο μέσο φόρτισης αυτή τη στιγμή για smartphone μας δίνει μέγιστο φορτίο 4A. Η διαφορά όμως με το συγκεκριμένο solar panel είναι ότι το φορτίο μοιράζεται σε δύο θύρες, άρα το μέγιστο που μπορείς να πιάσεις στην πραγματικότητα σε μία συσκευή είναι το 1.9A.

Είναι επίσης αδιάβροχο, κάτι το οποίο είναι βασικό αφού θα το χρησιμοποιήσεις στην ύπαιθρο, ενώ διαθέτει και την τεχνολογία "Power 3S" η οποία προστατεύει το κινητό μας από υψηλότερες τάσεις ρεύματος. Το μόνο πράγμα το οποίο θα ήταν χρήσιμο αλλά δεν το έχει, είναι μία ενσωματωμένη μπαταρία με την οποία θα μπορούσε να αποθηκεύει ενέργεια για τις νυχτερινές ώρες. Αυτό όμως λύνεται με ένα power bank.


Τι κάνει όμως στην πράξη;

Εννοείται ότι το τεστάραμε στην πράξη για να δούμε τι ψάρια πιάνει και το συγκρίναμε με την αντίστοιχη φόρτιση σε κανονική πρίζα. Χρησιμοποιήσαμε το Xiaomi Mi Mix με την εφαρμογή Ampere, η οποία μας δείχνει το φορτίο του ηλεκτρικού ρεύματος κατά τη φόρτιση και την αποφόρτιση.

Στην πρίζα με τον επίσημο φορτιστή και το επίσημο καλώδιο, τα αποτελέσματα ήταν τα αναμενόμενα. Το Ampere μας έδειξε φόρτιση στα 2.830mA (δηλαδή 2.83A) και αν συνυπολογίσουμε το ρυθμό αποφόρτισης εκείνη τη στιγμή (-330mA), τότε το συνολικό αποτέλεσμα έφτασε τα 3.160mA (δηλαδή 3.16A). Ταχεία φόρτιση δηλαδή.


Στην αντίστοιχη μέτρηση με τον ηλιακό φορτιστή της Blitzwolf, περιμέναμε να βρούμε μία μέρα με καθαρό ουρανό και πολλή ζέστη. Τη βρήκαμε στις 27/05/18 και βγήκαμε έξω με ντάλα ήλιο το μεσημέρι για να έχουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες. Απλώσαμε το πάνελ στο πεζοδρόμιο και σε κάθετη θέση σε σχέση με τις ακτίνες του ηλίου και συνδέσαμε επάνω του το Mi Mix.

Το καλύτερο αποτέλεσμα που πήραμε ήταν στα 900mA. Αυτό σημαίνει ότι με το ρυθμό αποφόρτισης που είχαμε εκείνη τη στιγμή (-370mA), η μέγιστη φόρτιση έφτασε τα 1.270mA (1.27A). Αν λοιπόν σκεφτούμε ότι ο ηλιακός φορτιστής μπορεί να δώσει μέγιστο 1.9A ανά θύρα USB, τότε σίγουρα μπορεί να πιάσει αυτό το ποσοστό τους καλοκαιρινούς μήνες, οπότε ο Κινέζος μας λέει την αλήθεια.


Πού και πώς μπορείς να το χρησιμοποιήσεις;

Αν το αποκτήσεις είναι σίγουρο ότι θα το χρησιμοποιήσεις για να φορτίσεις το κινητό, το tablet, την κάμερα, το drone, το powerbank, το Bluetooth ηχείο σου και άλλες πολλές συσκευές στην εξοχή και την παραλία, ενώ είναι ένα "must have" gadget για όσους κάνουν ελεύθερο camping. Το καλό είναι ότι διπλώνει σα φάκελος οπότε μεταφέρεται πανεύκολα, κρεμιέται όπου θέλουμε χάρη στα πιαστράκια που έχει στη συσκευασία, ενώ διαθέτει και μία τσέπη στην οποία μπορούμε να βάλουμε τη συσκευή που φορτίζουμε. Το θέμα όμως είναι πώς μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε πέρα από τον προφανή τρόπο;


  • Αποθήκευση ενέργειας για νυχτερινή χρήση

Όταν βρίσκεσαι στην εξοχή, τι είναι αυτό που λείπει τη νύχτα, στην περίπτωση που δεν υπάρχει κοντά ηλεκτρικό ρεύμα; Το φως φυσικά και ένας από τους έξυπνους τρόπους χρήσης του πάνελ είναι αυτός. Εννοείται ότι μέσα στη μαύρη νύχτα δε λειτουργεί, αλλά κατά τη διάρκεια της μέρας μπορείς να έχεις μόνιμα στη φόρτιση ένα ή δύο powerbank. Το ιδανικό θα ήταν να έχει τη δική του ενσωματωμένη μπαταρία, αλλά έστω και με αυτό τον τρόπο μπορούμε να έχουμε νυχτερινά φώτα μέσω μίας LED συσκευής σαν αυτή από τη Xiaomi με σύνδεση USB.


Με τον ίδιο τρόπο θα μπορούσαμε να έχουμε μόνιμα ανοιχτό ένα νυχτερινό φως στην αυλή του σπιτιού μας για ασφάλεια, ενώ για όσους στολίζουν τα μπαλκόνια τους τα Χριστούγεννα, να μια ωραία λύση για δωρεάν ενέργεια!

  • Δημιουργία ή σύνδεση σε Wi-Fi δίκτυα

Μία ακόμη χρήσιμη λειτουργία είναι η σύνδεση σε Wi-Fi δίκτυα. Μας έχει τύχει για παράδειγμα να πάμε σε ένα ξενοδοχείο με κοινόχρηστο Wi-Fi δίκτυο, το οποίο όμως έπιανε μόνο αν ήσουν στο μπαλκόνι. Χρησιμοποιώντας τον ηλιακό φορτιστή, με ένα powerbank και με το Mi Wi-Fi amplifier, θα μπορούσαμε να έχουμε για 24 ώρες δυνατό σήμα σε όλα τα σημεία του δωματίου.


Σε πολλές περιπτώσεις επίσης είναι χρήσιμο ένα Wi-Fi δίκτυο ακόμη και αν δε σου δίνει σύνδεση στο internet (mini server, ανταλλαγή αρχείων, offline multiplayer gaming). Γιατί λοιπόν να κάνεις Hotspot το κινητό σου και να ξεζουμίσεις την μπαταρία του σε τέσσερις ώρες, ενώ έχεις την επιλογή με το συνδυασμό που είπαμε παραπάνω, να έχεις ένα μόνιμο δίκτυο Wi-Fi στην εξοχή;

  • Χρησιμοποίησε τα gadget γραφείου στην εξοχή!

Η τρίτη και καλύτερη λειτουργία που μπορέσαμε να σκεφτούμε, είναι η χρήση όλων των USB συσκευών γραφείου στην εξοχή. Υπάρχουν ένα σωρό επιτραπέζια gadget τα οποία αποκτούν νέα χρήση και λύνουν προβλήματα όταν τα χρησιμοποιούμε έξω.

Για παράδειγμα δε θα ήθελες να έχεις aircondition μέσα στη σκηνή σου για τα ζεστά μεσημέρια του καλοκαιριού στο camping; Γίνεται χρησιμοποιώντας το ηλιακό πάνελ με ένα κοινό ανεμιστηράκι γραφείου. Αν είσαι μερακλής μπορείς βέβαια να φτιάξεις ένα κανονικό aircondition, χρησιμοποιώντας μαζί με τον ανεμιστήρα και λίγο πάγο. Οδηγίες εδώ.


Ένα ακόμη παράδειγμα είναι το ατομικό ψυγείο. Όταν η γη βράζει η καλύτερη λύση είναι ένα δροσερό αναψυκτικό. Παίρνεις λοιπόν ένα από αυτά τα USB ψυγειάκια γραφείου και έχεις πάντα ένα κρύο


Τι άλλο μπορείς να πάρεις μαζί σου από το γραφείο στο camping; Ένα ηλεκτρικό σκουπάκι για να καθαρίζεις τη σκηνή σου, έναν υγραντήρα για να βελτιώσεις την ξηρή ατμόσφαιρα, ηλεκτρικά γάντια για τους χειμερινούς κατασκηνωτές, ηλεκτρική βούρτσα χτενίσματος γιατί το κομμωτήριο είναι μακριά! Αυτά είναι απλά ένα δείγμα του τι κυκλοφορεί εκεί έξω.


  • Διατήρηση της υγείας παλιών μπαταριών

Τέλος μία ιδιαίτερα χρήσιμη λειτουργία του ηλιακού φορτιστή, είναι η διατήρηση της υγείας των μπαταριών μας. Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε στο σπίτι μας επαναφορτιζόμενες μπαταρίες ή ένα δεύτερο smartphone για ώρα ανάγκης. Αν τα αφήσουμε για πολύ καιρό αφόρτιστα τότε η μπαταρία τους χαλάει γρηγορότερα. Το σωστό λοιπόν είναι να τα έχουμε φορτισμένα, για να μας εξυπηρετήσουν όταν έρθει η ώρα τους.

Επειδή αυτή η ενέργεια όμως είναι στην πραγματικότητα χαμένη, δεν αξίζει να πληρώνεις ούτε cent στη ΔΕΗ, οπότε η καλύτερη λύση είναι να εκμεταλλευτείς τη δωρεάν ενέργεια του ήλιου, μέσω ενός τέτοιου ηλιακού πάνελ.


Δωρεάν και ανανεώσιμη πηγή ενέργειας

Εννοείται πως ο ηλιακός φορτιστής της Blitzwolf δεν είναι για όλους. Αφορά κυρίως όσους αγαπούν τη φύση, το camping ή όσους ιδρώνουν και μόνο στην ιδέα ότι θα τελειώσει η μπαταρία στο κινητό τους. Αν σου αρέσει όμως το DIY και θέλεις να πειραματιστείς με την ηλιακή ενέργεια, είναι ένας από τους καλύτερους φορτιστές που μπορείς να αγοράσεις.

Μπορείς να τον έχεις για ώρα ανάγκης, να τον χρησιμοποιείς στις διακοπές σου ή να τον ενσωματώσεις σε ένα μόνιμο σημείο στο σπίτι σου. Όπως και να 'χει μιλάμε για ηλεκτρική ενέργεια η οποία είναι πάντα χρήσιμη σε όλους μας και μάλιστα δωρεάν, καθώς προέρχεται από τον ήλιο. Ο καλύτερος συνδυασμός.

Θα το βρείτε με 70 ευρώ στο Banggood. Δεν είναι και λίγα.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην επίσημη σελίδα της Blitzwolf.

Δείτε επίσης...

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter