OnePlus 6 | Ελάχιστες διαφορές με το OP5T, αλλά καλή αναβάθμιση σε σχέση με παλιότερα μοντέλα


Ένα από τα πιο αναμενόμενα smartphone έκανε και φέτος την εμφάνισή του, με το OnePlus 6 να αποτελεί για άλλη μια χρονιά τον πόλο έλξης όσων προτιμούν τις ναυαρχίδες. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό τηλέφωνο, σε πολύ πιο συμφέρουσα τιμή σε σχέση με τα αντίστοιχα των Apple, Samsung, Sony, LG και Huawei, αλλά το θέμα είναι να δούμε ποιες βελτιώσεις έχουν γίνει και πόσο διαφέρει από το περσινό OnePlus 5T.

Η απάντηση είναι "σχεδόν καθόλου", αλλά μάλλον κάνουμε λάθος τη σύγκριση στα τηλέφωνα της OnePlus. Η εταιρία ανανεώνει τη συσκευή της κάθε έξι μήνες για να έχει πάντα ένα μοντέλο με κορυφαία χαρακτηριστικά στην αγορά. Λογικό είναι λοιπόν ότι σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα δεν είναι δυνατόν να έχει προχωρήσει τόσο πολύ η τεχνολογία. Το σωστό είναι λοιπόν να χωρίσουμε τις συσκευές της σε δύο κατηγορίες, τη μία που στην ονομασία περιλαμβάνει το "T" και την άλλη που δεν το έχει.

Με αυτό το σκεπτικό το OnePlus 6 δεν είναι στην πραγματικότητα η εξέλιξη του OP5T, αλλά του OnePlus 5. Οπότε η αναβάθμιση του OP5T θα είναι προς το τέλος της χρονιάς το OnePlus 6T. Το σωστό είναι λοιπόν να συγκρίνουμε το OnePlus 6 με το OnePlus 5, κάτι που στη συγκεκριμένη περίπτωση μας δείχνει ότι αξίζει και με το παραπάνω η αναβάθμιση. Αν έχεις όμως στην κατοχή σου το OnePlus 5T, τότε ο μόνος λόγος για να το πάρεις είναι αν έχεις ερωτευτεί το "notch"!

Διαφήμιση

Χαρακτηριστικά

  • Επεξεργαστής: Οκταπύρηνος Qualcomm Snapdragon 845 @ 2.8GHz
  • GPU: Adreno 630
  • Μνήμη: 6GB/8GB RAM - 64GB/128GB/256GB αποθήκευση
  • Οθόνη: Optic AMOLED 6.28" @ 2280 x 1080p (19:9, 402ppi)
  • Κάμερα: Πίσω 16MP + 20MP (Sony IMX519, f/1.7, OIS, EIS, 4K video @ 60fps) - Μπροστά 16MP (Sony IMX371, f/2.0)
  • Συνδεσιμότητα: 4G, Dual-SIM, Wi-Fi ac, Bluetooth 5.0, GPS (Glonass, BDS, Galileo), NFC, Fingerprint, USB-C
  • Μπαταρία: 3.300mAh
  • Διαστάσεις: 155.7 x 75.4 x 7.75mm - 177gr
  • Λειτουργικό σύστημα: Android 8.1 Oreo (OxygenOS)

Έχουμε λοιπόν ένα τηλέφωνο με τα καλύτερα χαρακτηριστικά των ημερών μας. Κορυφαίος Snapdragon 845, 6GB ή 8GB RAM και τρεις επιλογές αποθηκευτικού χώρου. Στην οθόνη του χρησιμοποιείται ένα επίσης κορυφαίο AMOLED πάνελ 6,28 ιντσών, το οποίο φέτος είναι ακόμη ψηλότερο με αναλογία 19:9. Η πρώτη σημαντική αλλαγή έχει να κάνει στο design στο οποίο βλέπουμε κι εδώ το γνωστό "σεμεδάκι" στην οθόνη. Δυστυχώς όμως έχουμε και ένα μικρό "πηγούνι" στο κάτω μέρος της οθόνης, άρα δεν μπορείς να πεις ότι έχει λογική η εγκοπή για την κάμερα. Όπως είπαμε όμως και στο τελευταίο Technopolitan, το "notch" είναι περισσότερο μία αισθητική παρέμβαση, παρά μία χρήσιμη προσθήκη.


Μία ακόμη αλλαγή έχουμε και στην κατασκευή, η οποία είναι πλέον γυάλινη και όχι μεταλλική στο πίσω μέρος. Αν και προσωπικά προτιμώ την αίσθηση του γυαλιού στο χέρι, αυτό δεν είναι ιδανικό για τη μακροζωία της συσκευής, καθώς είναι πιο εύκολο να σπάσει σε κάποια πτώση.

Στην κάμερα έχουμε ακριβώς το ίδιο setup με αυτό του OnePlus 5T, με μία αναβάθμιση των αισθητήρων της Sony και με την πολύ σημαντική προσθήκη του οπτικού σταθεροποιητή εικόνας (OIS). Αυτό στην πράξη μας δίνει επιπλέον τη δυνατότητα να τραβήξουμε 4K βίντεο στα 60fps, ενώ και το slow motion έχει πάει στα 480fps από τα 120fps που ήταν στο προηγούμενο μοντέλο.

Η μπαταρία είναι ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία των συσκευών της OnePlus και εδώ έχουμε ένα μέγεθος της τάξεως των 3.300mAh, το οποίο όμως συνοδεύεται από την εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση Dash Charge. Χρησιμοποιώντας το δικό του φορτιστή έχουμε στην πραγματικότητα μία ημέρα χρήσης σε μισή ώρα φόρτισης και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για όσους εκμεταλλεύονται στο 100% τις δυνατότητες της συσκευής.


Τέλος η εξαιρετική OxygenOS είναι και πάλι εδώ παρούσα, αυτή τη φορά βασισμένη στο Android 8.1 Oreo, ενώ για όσους αγαπούν το stock Android, η συσκευή είναι συμβατή και με τη beta έκδοση του Android P, στην οποία μπορούμε άμεσα να δηλώσουμε συμμετοχή! Αυτό φυσικά συμβαίνει λόγω του ότι η συσκευή υποστηρίζει το Project Treble, έτσι η εγκατάσταση custom ROM γίνεται ακόμα ευκολότερη και ασφαλής.

Μπορεί λοιπόν οι βελτιώσεις να είναι σχετικά μικρές σε σχέση με το OnePlus 5T, αλλά η τιμή του είναι αυξημένη κατά μόλις 20 ευρώ (520€). Αν δηλαδή είχες βάλει στο μάτι την προηγούμενη συσκευή της εταιρίας, τότε μπορείς να πάρεις κατ' ευθείαν αυτή, από την επίσημη σελίδα της.


Γιατί να μην το πάρεις;

Είναι τρομερό, είναι θελκτικό, είναι φθηνό σε σχέση με τις υπόλοιπες γνωστές ναυαρχίδες, αλλά μην το πάρεις. Ο λόγος είναι γιατί υπάρχει το Xiaomi Mi Mix 2s, το οποίο προσφέρει τα ίδια σχεδόν χαρακτηριστικά, με εξαιρετική κάμερα και χωρίς... "σεμεδάκι". Πολύ σημαντικό για όσους ψάχνουν για φθηνή ναυαρχίδα και θέλουν ένα πραγματικό "all-screen" τηλέφωνο, χωρίς εγκοπή στην οθόνη.

Είναι και αυτό συμβατό με την beta έκδοση του Android P, οπότε αν θέλεις να φύγεις από τη MIUI μπορείς να το κάνεις και επίσημα, ενώ κοστίζει και σχεδόν 100 ευρώ λιγότερα, άρα κάνεις και οικονομία.

Αν ενδιαφέρεσαι θα το βρεις στο Gearbest.

Δείτε επίσης...

Android | Γιατί δε θα αγόραζα ποτέ smartphone της OnePlus

Φεύγω από την Google (μέρος 15) | ''Ξηλώνουμε'' τα Google apps από το Android

Ιδιωτικό απόρρητο | Το αφελές επιχείρημα του ''Δεν έχω τίποτα να κρύψω''

Docker (μέρος 7) | Στήνουμε έναν reverse proxy για τα container μας με το Traefik

Μάθε παιδί μου Linux (μέρος 11) | Δίσκοι, κατατμήσεις και σύστημα αρχείων (filesystem)

Android | Περιόρισε την παρακολούθηση των εφαρμογών και κόψε τις διαφημίσεις με το TrackerControl

Ubuntu Touch 2020 review | Μια πραγματική mobile GNU/Linux διανομή έτοιμη για καθημερινή χρήση

Απόρρητο | ''Μπερδεύουμε'' τον αλγόριθμο Google και Facebook με ψεύτικες πληροφορίες

Docker (μέρος 1) | Τι είναι και πώς το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας;

Android | Βάλε στην ''απομόνωση'' τις εφαρμογές που δεν εμπιστεύεσαι με το Shelter