Κίτσος Assistant | Ο ψηφιακός σου βοηθός
Ζηλεύεις τα τηλέφωνα της MLS και τη MAIC την ψηφιακή βοηθό τους; Ζηλεύεις τα αμερικανάκια που έχουν το Google Assistant και τη Siri; Μη μασάς γιατί πλέον έχεις τον Κίτσο, ένα βοηθό που όχι μόνο του μιλάς αλλά σου απαντάει στα ελληνικά.
Τι είναι ο Κίτσος;
Όπως όλοι οι ψηφιακοί βοηθοί, έτσι και ο Κίτσος είναι εδώ για να σε "υπηρετήσει" σε κάθε σου φωνητική εντολή. Μπορεί να σου ανοίξει το WiFi, να σου δώσει οδηγίες πλοήγησης, να βγάλει φωτογραφίες, να πει ανέκδοτα και άλλα πολλά. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι σου δίνει τη δυνατότητα να προσθέσεις τις δικές σου εντολές ή να αλλάξεις τις λέξεις / φράσεις που τις ενεργοποιούν, για να το κάνεις πραγματικά δικό σου!
Οι Εντολές
- Στείλε SMS: Πες "Μήνυμα", το μήνυμά σου και διάλεξε την επαφή.
- Άνοιξε διακόπτες: Πες "WiFi" ή "Bluetooth" ή "GPS" ή "Δόνηση" ή "Φακός" ή "Ειδοποιήσεις" ή "Απενεργοποίηση" ή "Επανεκκίνηση" για να ενεργοποιήσεις / απενεργοποιήσεις το κάθε ένα.
- Βγάλε φωτογραφίες: Πες "Φωτογραφία" ή "Selfie" για να βγάλεις φωτογραφίες με την πίσω ή την μπροστινή κάμερα αντίστοιχα.
- Μάθε τον καιρό: Πες "Καιρός" και την πόλη για την οποία θέλεις να μάθεις.
- Ψάξε στο Google: Πες "Αναζήτηση" και το θέμα το οποίο θέλεις να ψάξεις.
- Άναψε τα φώτα: Πες "Φως στο δωμάτιο" ή "Φως στο διάδρομο" ή "Φως στο σαλόνι" για να ανάψεις ή να σβήσεις τα φώτα στα αντίστοιχα δωμάτια (Προυποθέτει να έχουμε λάμπες Yeelight).
- Πλοηγήσου στους χάρτες: Πες "Πλοήγηση" και στη συνέχεια το μέρος που θέλεις να πας.
- Κράτα μια σημείωση: Πες "Σημείωση" και το κείμενο που θέλεις να αποθηκευτεί.
- Βάλε μια αντίστροφη μέτρηση: Πες "Αντίστροφη μέτρηση..." ο αριθμός των δευτερολέπτων που θέλεις "...δευτερόλεπτα".
- Μάθε την υπόλοιπη μπαταρία σου: Πες "Μπαταρία".
- Άκου ανέκδοτα: Πες "Ανέκδοτο".
- Life coaching quotes: Πες "Πες μου κάτι ωραίο".
Ο Κίτσος έχει πρόβλεψη και για δευτερεύουσες εντολές. Για παράδειγμα αν θέλεις να ανοίξεις το φακό μπορείς επίσης να πείς "δεν βλέπω", για την αναζήτηση μπορείς να πεις "ψάξε για" και για να πλοηγηθείς κάπου να πεις "πήγαινέ με στο...".
Ανακάλυψέ τις όλες ανοίγοντας τα αντίστοιχα "Profile" στο Tasker.
Τα απολύτως απαραίτητα
Για να εγκαταστήσεις τον Κίτσο πρέπει να αγοράσεις το Tasker και για να λειτουργήσει σωστά θα πρέπει να έχεις επίσης τις ακόλουθες εφαρμογές στη συσκευή σου:
- AutoVoice: Το AutoVoice είναι ένα addon του Tasker το οποίο αναγνωρίζει τη φωνή μας.
- Κείμενο σε ομιλία Google: Το Google TTS είναι μία μηχανή Text-To-Speach (TTS), η οποία μπορεί να απαγγείλει στην ελληνική γλώσσα το γραπτό κείμενο.
Σημείωση:
Υπάρχουν και άλλα add-on του Tasker τα οποία σου επιτρέπουν να φτιάξεις ακόμη περισσότερα πράγματα. Αν για παράδειγμα θέλεις ο βοηθός σου να κάνει κλήσεις, πρέπει να αγοράσεις επίσης το AutoContacts.
Η εγκατάσταση
- Κατεβάζουμε το Tasker από το Play Store, το ανοίγουμε και από τις ρυθμίσεις του επιλέγουμε 'Enable Tasker' αν δεν είναι ήδη επιλεγμένο.
- Πηγαίνουμε στην 'Προσβασιμότητα' στις ρυθμίσεις της συσκευής μας και ενεργοποιούμε το Tasker.
- Κατεβάζουμε το AutoVoice από το Play Store.
- Πηγαίνουμε επίσης στο 'Toasts And Logs' και ενεργοποιούμε μόνο το 'Action Error Notifications', το 'Natural Language Toast' και το "Smart Home Toast".
- Κατεβάζουμε το Google TTS από το Play Store.
- Στη συνέχεια πηγαίνουμε στις 'Γλώσσες & εισαγωγή' και επιλέγουμε 'Έξοδος κειμένου σε ομιλία'.
- Επιλέγουμε την ελληνική γλώσσα και τη μηχανή κειμένου της Google.
- Τώρα κατεβάζουμε το αρχείο εντολών του Κίτσου από εδώ: Κίτσος Tasker Project.
- Το εισάγουμε στο Tasker, κρατώντας πατημένο το "Σπιτάκι" στο κάτω μέρος και επιλέγοντας "Import Project".
- Κατεβάζουμε τέλος και το "TaskerResponses.txt" και το αποθηκεύουμε στο φάκελο "Tasker" του Android.
Αυτό είναι όλο! Μπορείς πλέον να χρησιμοποιήσεις τον Κίτσο. Μπορείς επίσης να διαβάσεις το documentation του Tasker για να λύσεις τις απορίες σου και να εξελίξεις ακόμη περισσότερο τον ψηφιακό σου βοηθό.